211 42 28 262
693 15 80 783

Δευτ-Παρ 10:00 - 20:00

Βρήκες την άκρη σου !

Αυθημερόν αποστολή
Δωρεάν αντικαταβολή
Διακριτική
συσκευασία

Άτμισμα κάνναβης

Το άτμισμα της κάνναβης σε κάποιες χώρες είναι παράνομο. Το άρθρο απευθύνεται σε ασθενείς που κατοικούν σε χώρες όπου το άτμισμα της κάνναβης είναι νόμιμο. Πάντα να ακολουθείτε τη νομοθεσία του κράτους στο οποίο βρίσκεστε. Το άρθρο δεν παροτρύνει στο άτμισμα της κάνναβης και απευθύνεται σε ασθενείς όπου τους έχει συνταγογραφηθεί η κάνναβη. Αφού γράψαμε αυτά που έπρεπε ας μπούμε στα ενδότερα.

Είναι προτιμότερο το άτμισμα της κάνναβης από το κάπνισμα;

Με μία λέξη ΝΑΙ

Οι έρευνες είναι εν εξελίξη, αλλά αυτό που είναι σίγουρο είναι ότι με το άτμισμα αποφεύγεις όλα τα βλαβερά χημικά συστατικά του καπνού και του χαρτακίου, καθώς με τη χρήση ενός ατμοποιητή ατμίζεις μόνο τα συστατικά της κάνναβης (ή άλλου βοτάνου) χωρίς πρόσθετα.

Καθώς περισσότερα κράτη χαλαρώνουν τους περιορισμούς στην πρόσβαση στην κάνναβη, οι ερωτήσεις σχετικά με το άτμισμα της κάνναβης και το αναπνευστικό σύστημα γίνονται όλο και πιο συνηθισμένες.

Το άρθρο που ακολουθεί έχει δημοσιευτεί στο National Center for Biotechnology Information of United States.

Δεδομένων των σημερινών περιορισμών στην ανάπτυξη μιας εισπνευστικής εναλλακτικής λύσης για την παροχή φαρμάκων με κάνναβη, η καπνιστή κάνναβη παραμένει η πιο εύκολα προσιτή μορφή κάνναβης μεταξύ των χρηστών φαρμακευτικών προϊόντων

( 1 ). Ένα σημαντικό ερώτημα που παραμένει είναι πώς μπορεί να βελτιωθεί η ασφάλεια του αναπνευστικού συστήματος σε άτομα που επιλέγουν να κάνουν χρήση κάνναβης από ιατρική άποψη. 

( 2 ). Τα στοιχεία που υποδηλώνουν τη σχέση μεταξύ κάνναβης και καρκίνου του πνεύμονα είναι διφορούμενα, αλλά άλλες ανησυχίες παραμένουν σημαντικές. Οι συχνοί καπνιστές κάνναβης αναφέρουν συχνά αναπνευστικά προβλήματα. Πολλοί χρήστες βιώνουν συμπτώματα βρογχίτιδας, όπως βήχα, συριγμό και σφίξιμο στο στήθος Οι ενημερωμένοι επαγγελματίες υγείας μπορούν να εξετάσουν το ενδεχόμενο να απευθύνουν συστάσεις στους ασθενείς τους για φαρμακευτική χρήση κάνναβης μέσω της άτμισης του φυτού, ιδιαίτερα για όσους επιθυμούν την ταχεία ανακούφιση που δεν παρέχουν τα βρώσιμα. Δεν είναι η πρόθεσή μας να ενθαρρύνουμε την ακατάλληλη χρήση του φυτού, αλλά να αυξήσουμε την ασφάλεια για εκείνους που επιλέγουν να το χρησιμοποιήσουν.

Το άτμισμα της κάνναβης είναι πιθανότατα λιγότερο επιβλαβές από το κάπνισμα. 

Ακόμα, δεν έχουν δημοσιευθεί τυχαιοποιημένες κλινικές δοκιμές που να διερευνούν την εξάτμιση με μακροπρόθεσμη παρακολούθηση. συνεπώς, είναι δύσκολο να αντλήσουμε σταθερά συμπεράσματα σχετικά με τον αντίκτυπο της τεχνικής.

Τα προκαταρκτικά ευρήματα υποστηρίζουν την ιδέα ότι το άτμισμα είναι μια βελτίωση έναντι του καπνίσματος.

Άτμισμα HHC

Η HHC είναι απαγορευμένη ουσία στην Ελλάδα από τις αρχές του 2024

Η εξαϋδροκανναβινόλη, ή “HHC”, είναι ένα κανναβινοειδές, δηλαδή μία από τις φυσικές ενώσεις που συναντάμε στα φυτά της κάνναβης. Οι επιστήμονες έχουν βρει περισσότερα από 100 κανναβινοειδή. Τα πιο γνωστά κανναβινοειδή είναι το Delta-9 THC και η κανναβιδιόλη (CBD). Η THC είναι το συστατικό της κάνναβης/ μαριχουάνας που σε κάνει να νιώθεις “κάπως”.

Η HHC που πωλείται στο εμπόριο είναι συνθετική. Κανναβινοειδή όπως η HHC έχουν εμφανιστεί πιο πρόσφατα στην αγορά. Γίνονται ξεκινώντας με THC, CBD ή κάποιο άλλο κανναβινοειδές και αλλάζοντας το ελαφρά σε ένα χημικό εργαστήριο. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα στο άρθρο μας σχετικά με την HHC.

Μερικοί άνθρωποι αναφέρουν παρόμοια αποτελέσματα με τα συμβατικά προϊόντα THC, αλλά δεν υπάρχουν αρκετά δεδομένα. Ούτε υπάρχουν αρκετά δεδομένα για να γνωρίζουμε εάν μπορεί να υπάρχουν παρενέργειες ή ακόμη και μακροπρόθεσμες αρνητικές επιπτώσεις από τη λήψη HHC.

Το άτμισμα HHC είνα μία εναλλακτική μορφή λήψης της ουσίας. Στην αγορά υπάρχει σε μορφή λαδιού και συνήθως συνοδεύεται από μία συσκευή ατμίσματος. Το πλεονέκτημα είναι ότι μέσω των συσκευών αυτών λαμβάνεις την HHC απλά με το πάτημα ενός κουμπιού, χωρίς περιττές μυρωδιές. Το μειονέκτημα είναι ότι δεν υπάρχουν μακροχρόνιες έρευνες σχετικά με την ίδια την ουσία και τη λήψη της μέσω του ατμίσματος. Δεν συστήνεται το άτμισμα της HHC και γενικότερα η λήψη της ουσίας σε οποιαδήποτε μορφή. 

Πνευμονική επίπτωση  της CANNABIS

Η επίδραση του φυτού στις βρογχικές διόδους φαίνεται να ποικίλλει ανάλογα με την έκθεση. Η οξεία χορήγηση μπορεί να οδηγήσει σε βρογχοδιαστολή.

Η κάνναβη χρησίμευσε ως θεραπεία για το άσθμα στη δεκαετία του 1800 και ίσως στην αρχαιότητα. Μια μετα-αναλυτική ανασκόπηση 12 μελετών έδειξε μέσες αυξήσεις 0,15 L έως 0,25 L σε αναγκασμένο εκπνεόμενο όγκο σε 1 s (FEV 1 ), καθώς και βελτιωμένες ροές αιχμής και αγωγιμότητα των αεραγωγών. Δεν αναφέρθηκε γενική μετρική σημασία. Ωστόσο, η πλειονότητα των αναθεωρημένων μελετών έδειξε στατιστικά σημαντικές βελτιώσεις.

Τα δεδομένα σχετικά με το ρόλο της μακροχρόνιας έκθεσης είναι λιγότερο συνεπή. Η μακροπρόθεσμη επίδραση της χρήσης του κνηνισμού σε μέτρα πνευμονικής λειτουργίας, ιδιαίτερα του FEV 1 , της αναγκαστικής ζωτικής ικανότητας (FVC) και των αναλογιών τους, είναι σημαντική σε μερικές μελέτες αλλά όχι σε άλλες.

Μια ανασκόπηση των 14 μελετών έδωσε έμφαση στις τεράστιες διαφορές στην ποιότητα της έρευνας και έδειξε μικρή επίδραση στη χρήση σε σχετικά μέτρα πνευμονικής λειτουργίας, ιδιαίτερα όταν οι ερευνητές εφάρμοζαν τους κατάλληλους στατιστικούς ελέγχους για το κάπνισμα, την ηλικία και το βάρος. Μια μελέτη του 2010 διαπίστωσε ότι, μετά τον έλεγχο της χρήσης νικοτίνης και άλλων παραγόντων, οι χρήστες κάνναβης είχαν FVC, συνολική χωρητικότητα πνευμόνων, λειτουργική υπολειπόμενη χωρητικότητα και υπολειπόμενο όγκο συγκρίσιμη με εκείνες που δεν την χρησιμοποίησαν. Αυτά τα στοιχεία αποκάλυψαν σχετιζόμενες με την κάνναβη αυξήσεις στην αντίσταση των αεραγωγών και σημαντικές μειώσεις της συγκεκριμένης αγωγιμότητας των αεραγωγών προσαρμοσμένες για τον όγκο του θωρακικού αερίου. Οι πιθανές αλλαγές όπως αυτές είναι άξια προσοχής των επαγγελματιών του τομέα της υγείας .

Κάπνισμα κάνναβης

Απαιτούνται περαιτέρω εργασίες προκειμένου να καθοριστεί εάν υφίσταται σύνδεσμος μεταξύ της χρήσης κάνναβης και του καρκίνου του πνεύμονα. Μια ανασκόπηση 19 μελετών αποκάλυψε αυξημένη έκθεση σε πίσσες, δυσλειτουργίες σε κυψελιδικά μακροφάγα και ιστολογικές αποκλίσεις στον βρογχικό βλεννογόνο, αλλά δεν παρουσίασε αυξημένο κίνδυνο για καρκίνο του πνεύμονα, ιδιαίτερα μετά από έλεγχο για χρήση καπνού.

Οι εργασίες που ακολούθησαν την επανεξέταση επικεντρώθηκαν σε ένα μεγάλο δείγμα Σουηδών στρατιωτών σε μια 40ετή μελέτη κοόρτης. Τα αποτελέσματα υποδηλώνουν ότι η βαριά χρήση (που ορίστηκε> 50 φορές σε μια ζωή σε αυτή τη μελέτη) είχε μεγάλη και στατιστικά σημαντική επίδραση στον καρκίνο του πνεύμονα, αυξάνοντας τα ποσοστά κατά δύο κατά τα επόμενα 40 χρόνια.

Τα περισσότερα άτομα που ανέφεραν χρήση μαριχουάνας στο δείγμα μελέτης, ωστόσο, ήταν επίσης χρήστες καπνού (91%).

Αντίθετα, το κάπνισμα> 10 τσιγάρα την ημέρα (μια αποκοπή που επέλεξαν οι συντάκτες του άρθρου) αύξησε τον κίνδυνο κατά πέντε φορές.

Οποιαδήποτε προσπάθεια να προσπαθήσουμε να εξισορροπήσουμε τα τσιγάρα και την κάνναβη είναι πιθανότατα ένα τίμημα ανόητων, αλλά αυτές οι συγκρίσεις μπορεί να βοηθήσουν τους αναγνώστες να βάλουν την προοπτική της κάνναβης στον καρκίνο του πνεύμονα.

Μόνο 189 περιπτώσεις καρκίνου του πνεύμονα εμφανίστηκαν σε> 49.000 συμμετέχοντες. συνεπώς, όλα αυτά τα αποτελέσματα πρέπει να ερμηνεύονται με προσοχή.

Τα έτη της εφηβείας είναι μια ιδιαίτερα σημαντική στιγμή για να αποφύγετε το κάπνισμα εντελώς δεδομένου ότι είναι μια κρίσιμη περίοδος στην ανάπτυξη πνευμόνων όταν η έκθεση σε ερεθιστικά μπορεί να έχει δραματική επίδραση.

Άτμισμα κάνναβης διαφοροποίηση από κάπνισμα.

Προηγούμενες αναθεωρήσεις του αναπνευστικού κινδύνου επισημαίνουν ότι οι περισσότεροι ερευνητές που ερευνούν την κάνναβη απέτυχαν να ελέγξουν τον τύπο του μηχανισμού εισπνοής .

Η μεταβλητότητα του τρόπου εισπνοής που χρησιμοποιείται σε όλους τους χρήστες (π.χ. αρθρώσεις, σωλήνες, βόγκες, vaporizers), σε συνδυασμό με την έλλειψη έρευνας που διαφοροποιεί τους χρήστες βάσει της μεθόδου εισπνοής, καθιστά δύσκολη την εκτίμηση του κινδύνου που συνδέεται με την καπνιστή κάνναβη. Τα ευρήματα από τις λίγες μελέτες που προσπαθούν να απομονώσουν τον αναπνευστικό κίνδυνο που σχετίζεται ειδικά με τα vaporizers, δείχνουν κάποιο επίπεδο οφέλους.

Οι τεχνολογίες Vaporizer προσπαθούν να αποφύγουν ενδεχόμενους κινδύνους αναπνευστικής λειτουργίας. Οι ατμοποιητές θερμαίνουν ολόκληρο το φυτό χωρίς να το αναφλέξουν, απελευθερώνοντας τα κανναβινοειδή σε ατμό που είναι σχετικά ελεύθερος από τα υποπροϊόντα καύσης. Οι περισσότεροι ατμιστές κάνναβης απαιτούν από τους χρήστες να αντλούν θερμαινόμενο αέρα διαμέσου φυτικού υλικού. Άλλες συσκευές φυσούν τον αέρα πέρα από το φυτικό υλικό ανεξάρτητα, έτσι ώστε οι πλούσιοι σε κανναβινοειδή ατμοί να μπορούν να γεμίσουν ένα δοχείο, εξαλείφοντας την έκθεση του χρήστη στην πηγή θερμότητας. Η πλειονότητα των μελετών υποδηλώνει ότι οι ατμοποιητές μειώνουν επαρκώς τον κίνδυνο εμφάνισης πνευμονικών συμπτωμάτων, αν και η πλήρης ασφάλεια μπορεί να απαιτεί ρυθμισμένη πηγή φυτικών υλικών παρά δείγματα «δρόμου» που παράγουν αμμωνία .

Ένα από τα πρώτα πειράματα άτμισης κάνναβης συνέκρινε τις εκπομπές από πολλαπλά δείγματα κάνναβης με εξαερισμό ή καύση . Ο ατμός που σχηματίζεται στην αέρια φάση της εξαέρωσης της κάνναβης αποτελείται συντριπτικά από κανναβινοειδή χωρίς σημαντικές πυρολυτικές ενώσεις. Παρατηρήθηκαν μόνο ίχνη άλλων τριών άλλων ενώσεων, συμπεριλαμβανομένου του τερπενικού καρυοφυλλινίου και δύο άλλων ουσιών απροσδιόριστης προέλευσης.

Η ανάλυση του καπνού που παράγεται μέσω της μεθόδου καύσης κάνναβης, ωστόσο, οδήγησε σε πολύ χαμηλότερη αναλογία κανναβινοειδών σε συνολικό χώρο αερίων (12% της συνολικής μάζας σε σύγκριση με 94,8%), με 111 ολικές ανιχνεύσιμες ενώσεις. Πέντε από αυτά τα υποπροϊόντα καύσης ήταν γνωστοί πολυαμυικοί αρωματικοί υδρογονάνθρακες, οργανικοί ρύποι με γνωστές τοξικές και καρκινογόνες επιδράσεις.

Τα ευρήματα υποδεικνύουν ότι το άτμισμα κάνναβης  μειώνει την παροχή τοξικών παραπροϊόντων που συνδέονται με τη χρήση καπνιστής κάνναβης.

Ένα επόμενο πείραμα αφορούσε το εκπνεόμενο μονοξείδιο του άνθρακα (CO). Οι ερευνητές βρήκαν μια στατιστικά σημαντική διαφορά μεταξύ της αύξησης του CO που εκτέθηκε μετά από το κάπνισμα καπνού έναντι της εξάτμισης. Η ποσότητα του εκπνεόμενου CO παρουσίασε ελάχιστη ή μηδενική αύξηση μετά από εξάτμιση σε σύγκριση με τις μεγάλες αυξήσεις μετά το κάπνισμα, κάτι που θα αναμενόταν για την εισπνοή ενός προϊόντος καύσης. Αυτά τα ευρήματα δίνουν περαιτέρω αποδείξεις ότι η εξάτμιση μειώνει την έκθεση σε αέρια τοξίνες καύσης.

Αυτά τα αποτελέσματα είναι συνεπή με την έρευνα αυτοελέγχου, η οποία υποδηλώνει ότι οι χρήστες αντιμετωπίζουν μικρότερο ερεθισμό του αναπνευστικού συστήματος όταν χρησιμοποιούν έναν vaporizer – ατμοποιητή σε σύγκριση με μια κλασική τεχνική καύσης. Μετά τον έλεγχο για άλλους γνωστούς παράγοντες κινδύνου, η χρήση ενός vaporizer συσχετίστηκε με λιγότερα αναφερόμενα αναπνευστικά συμπτώματα συνολικά σε σχέση με άλλες τεχνικές. Επιπλέον, η μελέτη διαπίστωσε αξιοσημείωτη αλληλεπίδραση μεταξύ της ποσότητας κάνναβης που χρησιμοποιήθηκε και της επιλογής να χρησιμοποιήσει ένα vaporizer για τα αναφερόμενα συμπτώματα. Το προστατευτικό αποτέλεσμα του vaporizer στα αναπνευστικά συμπτώματα ήταν το μεγαλύτερο μεταξύ εκείνων που χρησιμοποιούσαν περισσότερο την κάνναβη. Αυτά τα ευρήματα είναι ιδιαίτερα αξιοσημείωτα για τους ιατρικούς χρήστες, οι οποίοι συνήθως χρησιμοποιούν περισσότερη κάνναβη σε πυκνότητα και συχνότητα από ό, τι σε άλλους τύπους χρηστών. Οι τακτικοί χρήστες φαίνεται να έχουν  μικρότερο ερεθισμό του αναπνευστικού συστήματος με τον vaporizer – ατμοποιητή. Αναφέρουν μειωμένες εκπομπές και αντιληπτά οφέλη για την υγεία ως δύο από τους σημαντικότερους λόγους για τους οποίους προτιμούν να παράγουν καπνό σε καπνιστή κάνναβη. Οι τυχαίες κλινικές δοκιμές, στις οποίες οι χρήστες μεταβαίνουν στον vaporizer – ατμοποιητή, θα μπορούσαν να ενισχύσουν αυτά τα δεδομένα. Μια δοκιμή πριν από τη χρήση των τακτικών χρηστών που ανέφεραν τουλάχιστον δύο συμπτώματα βρογχίτιδας διαπίστωσε ότι η μετάβαση στο vaporizer για ένα μήνα βελτίωσε τα αυτοαναφερόμενα αναπνευστικά συμπτώματα κατά στατιστικά σημαντικό ποσοστό 73% και της FVC από στατιστικά σημαντική τιμή 4,8% (0,22 L) με τάση προς σημαντική βελτίωση στον FEV 1 0,38 L (11,8%) . Οι προτάσεις προς τους ασθενείς να εξετάσουν το ενδεχόμενο επιλογής μεθόδου εξάτμισης μέσω μεθόδων καύσης φαίνεται ότι αξίζει τον κόπο.

ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΙ ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ

Παρά τα στοιχεία που υποστηρίζουν την αυξημένη αναπνευστική ασφάλεια κατά τη μετάβαση σε ένα vaporizer, ορισμένοι κίνδυνοι που σχετίζονται με την υπόγεια αγορά είναι αξιόλογοι.

Η έρευνα επιβεβαιώνει την ύπαρξη τοξινών σε δείγματα κάνναβης «δρόμου», τα οποία δεν μπορεί να εξαλείψει ακόμη και ένα vaporizer. Η φασματομετρία μάζας σωλήνων ιόντων ροής αποκάλυψε τοξίνες, συμπεριλαμβανομένης της αμμωνίας, σε καπνό και ατμούς από κατασχεθέντα δείγματα «οδού» σε σχέση με την κάνναβη που αποκτήθηκε από το Εθνικό Ινστιτούτο για την κατάχρηση ναρκωτικών.

Αν και τα καπνιστά δείγματα απελευθέρωσαν σημαντικά περισσότερη αμμωνία από εκείνα που είχαν εξατμιστεί, ο ατμός της κάνναβης «δρόμου» περιείχε περίπου 70 μέρη ανά εκατομμύριο (ppm) αμμωνίας, σε σύγκριση με τα 6 ppm για δείγματα Εθνικού Ινστιτούτου για την κατάχρηση ναρκωτικών. Τα ευρήματα έχουν σημαντικές συνέπειες για εκείνους που βοηθούν στην εξάτμιση της κάνναβης στην υγειονομική περίθαλψη και στις νοσοκομειακές εγκαταστάσεις λόγω της γνωστής τοξικότητας της έκθεσης στην αμμωνία. Παρόλο που μια ρυθμιζόμενη αγορά όπως η Ελλάδα, βοηθάει στην αποφυγή αυτών των προβλημάτων, οι επαγγελματίες υγείας που εργάζονται όπου οι ασθενείς μπορούν να λαμβάνουν κάνναβη μόνο από την υπόγεια αγορά πρέπει να γνωρίζουν αυτόν τον πιθανό κίνδυνο.

Άτμισμα κάνναβης συνοψίζοντας

Καθώς οι νόμοι για την κάνναβη αλλάζουν παγκοσμίως, οι μελέτες σχετικά με τον αντίκτυπο της στην αναπνευστική λειτουργία αναμφίβολα θα αυξηθούν.

Ο ανθρώπινος πνεύμονας δεν εξελίχθηκε για να εισπνεύσει αποτελεσματικά τα υποπροϊόντα καύσης. Το κάπνισμα της κάνναβης δεν βλάπτει τη λειτουργία των πνευμόνων τόσο δραματικά όσο το κάπνισμα. 

Ωστόσο, η συνήθεια αυξάνει σαφώς τα συμπτώματα του αναπνευστικού ερεθισμού, όπως σφίξιμο στο στήθος, συριγμό και βήχα. Έχει επίσης τη δυνατότητα να αλλάξει τη λειτουργία των πνευμόνων όταν η δόση και η συχνότητα χρήσης είναι υψηλές.

Η χρήση ισχυρότερων εκχυλισμάτων κάνναβης έχει τη δυνατότητα να περιορίσει την έκθεση σε ερεθιστικά, αλλά δεν υπάρχουν δεδομένα σχετικά με αυτό το φαινόμενο.

Τα βρώσιμα παρασκευάσματα είναι μια προφανής επιλογή που ασφαλώς δεν θα προσθέσει υποπροϊόντα καύσης στον πνεύμονα, αλλά αυτά δεν έχουν την ταχεία έναρξη και την εύκολη τιτλοδότηση της δόσης που διατίθεται με τα εισπνεόμενα προϊόντα.

Έτσι, ο vaporizer – ατμοποιητής κάνναβης φαίνεται να αποτελεί μια ιδανική προσέγγιση μείωσης της βλάβης των πνευμόνων και προτείνεται  για άμεση και ασφαλέστερη χρήση.

Ο ατμοποιητής vaporizer τρέχει θερμό αέρα μέσα από το φυτό χωρίς να το αναφλέξει, απελευθερώνοντας τα κανναβινοειδή σε ατμό ο οποίος ειναι απαλλαγμένος από τα υποπροϊόντα καύσης. Ορισμένοι τύποι ατμοποιητών βασίζονται στην εισπνοή του χρήστη για να τραβήξει τον ζεστό αέρα πέρα από το φυτικό υλικό, εκθέτοντας ενδεχομένως τους πνεύμονες σε υψηλότερη θερμότητα. Άλλες συσκευές βγάζουν πρώτα τον αέρα σε μια απομονωμένη σακούλα. Χωρίζουν έτσι το στοιχείο θέρμανσης από τον χρήστη αποφεύγοντας την έκθεση σε μεγαλύτερη θερμότητα.

Εργαστηριακές εργασίες δείχνουν ότι οι ατμοί κάνναβης αποτελούνται σχεδόν αποκλειστικά από κανναβινοειδή χωρίς πρακτικά πυρολιτικές ενώσεις. Το vaporizer αυξάνει τα επίπεδα κανναβινοειδών στον άνθρωπο, αλλά δεν αυξάνει τα επίπεδα εκπνεόμενου CO. Μια κλινική δοκιμή πριν από τον σχεδιασμό έδειξε ότι οι χρήστες με ερεθισμό του αναπνευστικού συστήματος βελτίωσαν τα συμπτώματα και τη λειτουργία των πνευμόνων μετά τη μετάβαση σε έναν vaporizer – ατμοποιητή.

Εν ολίγοις, τα vaporizers δείχνουν μία καλύτερη επιλογή για χρήστες κάνναβης που θέλουν να αποφύγουν τα πνευμονικά προβλήματα και προτιμούν μια ταχύτερη εκκίνηση από ό, τι παρέχουν τα βρώσιμα (πηγή: National Center for Biotechnology Information of United States)

Παράγοντες που επηρεάζουν το άτμισμα κάνναβης:

Η ποσότητα των αρωμάτων και των γεύσεων που απελευθερώνονται από το άτμισμα κάνναβης μπορεί να επηρεαστεί από τους ακόλουθους παράγοντες:
1. Ποιότητα: Η ποσότητα αρώματος που περιέχεται στο αντίστοιχο φυτικό υλικό που μπορεί να εξατμιστεί.
2. Ποσότητα: Η ποσότητα του υλικού εξάτμισης στο θάλαμο πλήρωσης.
3. Επιφάνεια: Όσο λεπτότερο είναι το φυτό αλεσμένο, τόσο μεγαλύτερη είναι η επιφάνεια και τόσο περισσότερα αρώματα και αρώματα μπορούν να απελευθερωθούν κατά τη διάρκεια του κύκλου εξάτμισης.
4. Θερμοκρασία: Όσο υψηλότερη είναι η θερμοκρασία, τόσο περισσότερα αρώματα και αρώματα απελευθερώνονται ταυτόχρονα. Η αύξηση της θερμοκρασίας πρέπει πάντα να αποτελεί έσχατη λύση, καθώς το φυτικό υλικό έχει πιο καμένη γεύση σε υψηλότερες θερμοκρασίες.

Μοιάζεις ιδιαίτερα νέος

Είσαι άνω των 18 ετών;

Το περιεχόμενο πίσω από αυτή την πόρτα είναι απαγορευμένο. Η είσοδος επιτρέπεται μόνο για άτομα άνω των 18 ετών. Πριν προχωρήσετε, δηλώστε ότι καταλαβαίνετε ότι τα προϊόντα που διανέμονται από εμάς δεν είναι φάρμακα. 

Χρησιμοποιούμε βασικά cookies. Με την πλοήγηση, αποδέχεστε τους νομικούς όρους και προϋποθέσεις.