Πολιτική Απορρήτου

Ποιοί είμαστε

Η διεύθυνση της σελίδας είναι: https://www.founta.gr.

Ποιά προσωπικά δεδομένα συλλέγουμε και γιατί

Σχόλια

Όταν οι επισκέπτες αφήνουν σχόλια στον ιστότοπο, συλλέγουμε τα δεδομένα που εμφανίζονται στη φόρμα σχολίων όπως επίσης τη διεύθυνση IP του επισκέπτη και τη συμβολοσειρά του χρήστη του προγράμματος περιήγησης ώστε να βοηθήσουμε στην ανίχνευση ανεπιθύμητων μηνυμάτων.

Μια ανωνυμοποιημένη συμβολοσειρά που δημιουργήθηκε από τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας (επίσης αποκαλούμενη «hash») ενδέχεται να παρασχεθεί στην υπηρεσία Gravatar για να δει αν τη χρησιμοποιείτε. Η πολιτική απορρήτου της υπηρεσίας Gravatar διατίθεται εδώ: https://automattic.com/privacy/. Μετά την έγκριση του σχολίου σας, η εικόνα του προφίλ σας είναι ορατή στο κοινό μέσα στο πλαίσιο του σχολίου σας.

Πολυμέσα

Εάν μεταφορτώνετε εικόνες στον ιστότοπο, θα πρέπει να αποφύγετε τη μεταφόρτωση εικόνων με ενσωματωμένα δεδομένα τοποθεσίας (EXIF GPS). Οι επισκέπτες του ιστότοπου μπορούν να πραγματοποιήσουν λήψη και εξαγωγή οποιωνδήποτε δεδομένων τοποθεσίας από εικόνες στον ιστότοπο.

Φόρμες Επικοινωνίας

Cookies

Αν αφήσετε ένα σχόλιο στον ιστότοπό μας, μπορείτε να επιλέξετε να αποθηκεύσετε το όνομα, τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τον ιστότοπό σας σε cookies. Αυτά είναι για την δική σας ευκολία, έτσι ώστε να μην χρειάζεται να συμπληρώσετε τα στοιχεία σας πάλι όταν αφήσετε ένα άλλο σχόλιο. Αυτά τα cookies θα διαρκέσουν για ένα έτος.

Αν έχετε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε στον ιστότοπο, θα δημιουργήσουμε ένα πρόχειρο cookie για να προσδιορίσουμε αν ο πλοηγός δέχεται cookies. Το cookie δεν περιέχει προσωπικές πληροφορίες και διαγράφεται όταν κλείνετε τον πλοηγό σας.

Όταν συνδεθείτε, θα δημιουργήσουμε επίσης διάφορα cookies για να αποθηκεύσετε τις πληροφορίες σύνδεσης και τις επιλογές οθόνης. Τα cookie εισόδου διαρκούν για δύο ημέρες και τα cookie επιλογών οθόνης διαρκούν για ένα χρόνο. Αν επιλέξετε «Να με θυμάσαι», η σύνδεσή σας θα παραμείνει για δύο εβδομάδες. Αν αποσυνδεθείτε από το λογαριασμό σας, τα cookie σύνδεσης θα καταργηθούν.

Εάν επεξεργαστείτε ή δημοσιεύσετε ένα άρθρο, ένα επιπλέον cookie θα αποθηκευτεί στο πρόγραμμα περιήγησης. Αυτό το cookie δεν περιλαμβάνει προσωπικά δεδομένα και υποδεικνύει απλώς το post ID του άρθρου που μόλις επεξεργαστήκατε. Λήγει μετά από 1 ημέρα.

Ενσωματωμένο περιεχόμενο από άλλους ιστότοπους

Τα άρθρα σε αυτόν τον ιστότοπο ενδέχεται να περιλαμβάνουν ενσωματωμένο περιεχόμενο (π.χ. βίντεο, εικόνες, άρθρα κ.λπ.). Το ενσωματωμένο περιεχόμενο από άλλους ιστότοπους συμπεριφέρεται με τον ίδιο ακριβώς τρόπο όπως και αν ο επισκέπτης επισκέφθηκε τον άλλο ιστότοπο.

Αυτοί οι ιστότοποι ενδέχεται να συλλέγουν δεδομένα για εσάς, χρησιμοποιούν cookies, ενσωματώνουν επιπλέον παρακολούθηση τρίτου μέρους και να παρακολουθούν την αλληλεπίδρασή σας με αυτό το περιλαμβανόμενο περιεχόμενο, συμπεριλαμβανομένης της ανίχνευσης της αλληλεπίδρασής σας με το περιλαμβανόμενο περιεχόμενο, εάν έχετε λογαριασμό και έχετε συνδεθεί στον συγκεκριμένο ιστότοπο.

Αναλυτικά στοιχεία

Με ποιούς μοιραζόμαστε τα δεδομένα σας

Για πόσο καιρό διατηρούμε τα δεδομένα σας

Εάν αφήσετε ένα σχόλιο, το σχόλιο και τα μεταδεδομένα του διατηρούνται επ’ αόριστον. Αυτό γίνεται ώστε να μπορούμε να αναγνωρίζουμε και να εγκρίνουμε αυτόματα τα σχόλια που ακολουθούν, αντί να τα κρατάμε σε ουρά συντονισμού.

Για χρήστες που εγγράφονται στον ιστότοπο μας, αποθηκεύουμε επίσης τα προσωπικά δεδομένα που καταχωρούν στο προφίλ χρήστη τους. Όλοι οι χρήστες μπορούν να βλέπουν, να επεξεργάζονται ή να διαγράφουν τα προσωπικά δεδομένα τους ανά πάσα στιγμή (εκτός από το να μπορούν να αλλάξουν το όνομα χρήστη τους). Οι διαχειριστές του παρόντος ιστότοπου μπορεί επίσης να βλέπουν και να επεξεργάζονται αυτές τις πληροφορίες.

Ποια δικαιώματα έχετε στα δεδομένα σας

Εάν έχετε λογαριασμό σε αυτόν τον ιστότοπο ή έχετε αφήσει σχόλια, μπορείτε να ζητήσετε να λάβετε ένα εξαγόμενο αρχείο των προσωπικών δεδομένων που διατηρούμε για εσάς, συμπεριλαμβανομένων τυχόν δεδομένων που έχετε παράσχει σε εμάς. Μπορείτε επίσης να αιτηθείτε να διαγράψουμε τα προσωπικά δεδομένα που διατηρούμε για εσάς. Αυτό δεν περιλαμβάνει δεδομένα που είμαστε υποχρεωμένοι να τηρούμε για διοικητικούς, νομικούς ή λόγους ασφαλείας.

Που θα σταλούν τα δεδομένα σας

Τα σχόλια επισκεπτών ενδέχεται να ελέγχονται μέσω ενός αυτοματοποιημένου συστήματος ανεπιθύμητης αλληλογραφίας.

Επιπλέον πληροφορίες

Ως χρήστες/επισκέπτες που έχουν γνωστοποιήσει τα προσωπικά τους δεδομένα στην εταιρεία, έχετε τα εξής δικαιώματα:
α) Το δικαίωμα πρόσβασης στα στοιχεία που σας αφορούν και βρίσκονται στην κατοχή της Εταιρείας.
β) Το δικαίωμα πληροφόρησης για όλα τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα που σας αφορούν, καθώς και την προέλευσή τους, τους σκοπούς της επεξεργασίας, τους αποδέκτες ή τις κατηγορίες αποδεκτών, την εξέλιξη της επεξεργασίας κατά το χρονικό διάστημα από την προηγούμενη ενημέρωση ή πληροφόρησή σας, τη λογική της αυτοματοποιημένης επεξεργασίας, κατά περίπτωση την διόρθωση, τη διαγραφή, ή την δέσμευση των δεδομένων των οποίων η επεξεργασία δεν είναι σύμφωνη με τις διατάξεις τουν.2472/1997.
γ) Το δικαίωμα αντίρρησης για την επεξεργασία των δεδομένων που σας αφορούν.
δ) Το δικαίωμα προσωρινής δικαστικής προστασίας.
ε) Το δικαίωμα να ανακαλέσετε οποτεδήποτε τη συγκατάθεσή σας για συλλογή και επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων, χωρίς αναδρομικό αποτέλεσμα. Από την πλευρά μας τηρούμε όλες τις από τον νόμο επιβαλλόμενες υποχρεώσεις μας. Έχετε δικαίωμα να ζητήσετε ανά πάσα στιγμή την διακοπή αποστολής ενημερωτικού και διαφημιστικού-προωθητικού υλικού. Για να ασκήσετε το δικαίωμα αντίρρησης που σας παρέχει ο ν. 2472/1997 πρέπει να ζητήσετε εγγράφως από τον Υπεύθυνο Επεξεργασίας συγκεκριμένη ενέργεια, όπως την διόρθωση των προσωπικών δεδομένων που σας αφορούν, την προσωρινή μη χρησιμοποίησή τους, την δέσμευσή τους, την μη διαβίβασή τους, ή την διαγραφή τους.
Εάν γνωστοποιείτε οι ίδιοι τα προσωπικά ή ευαίσθητα δεδομένα σας μέσω του παρόντος διαδικτυακού τόπου απευθείας σε τρίτους, εναπόκειται σε εσάς να προβείτε σε έρευνα των όρων προστασίας των δεδομένων αυτών από τους εν λόγω τρίτους. Αποδέχεστε ότι η Εταιρεία δεν έχει καμία απολύτως ευθύνη για τέτοιες γνωστοποιήσεις και για την επακόλουθη τυχόν χρήση των εν λόγω δεδομένων από άλλα πρόσωπα. Ομοίως, η Εταιρεία δεν φέρει καμία απολύτως ευθύνη για τυχόν γνωστοποίηση από χρήστες/επισκέπτες του παρόντος διαδικτυακού τόπου προσωπικών ή/και ευαίσθητων δεδομένων τρίτων μέσω του διαδικτυακού τόπου χωρίς την προηγούμενη συναίνεση του ενδιαφερομένου φορέα των δεδομένων.
Ως χρήστης/επισκέπτης εγγυάσθε για την ακρίβεια και γνησιότητα των προσωπικών δεδομένων που σας αφορούν και που υποβάλλετε στην Εταιρεία, καθώς και για το δικαίωμά σας υποβολής των δεδομένων αυτών.
Τα στοιχεία της πιστωτικής κάρτας δεν αποθηκεύονται σε αποθηκευτικά μέσα της Εταιρείας κατά τη διάρκεια της συναλλαγής αλλά καταχωρούνται απευθείας σε ασφαλές περιβάλλον.
Όταν κάνετε παραγγελία σας μέσω της ιστοσελίδας μας ή εισάγετε προσωπικές πληροφορίες, τα στοιχεία σας μεταδίδονται μέσω Διαδικτύου με ασφάλεια χρησιμοποιώντας υψηλής ποιότητας κρυπτογράφηση.
Τόσο η κρυπτογράφηση, όσο και το απόρρητο των συναλλαγών σας είναι μείζονος σημασίας για την εταιρεία μας και έτσι μπορείτε να είστε σίγουροι πως τα στοιχεία σας δεν θα αποκαλυφθούν ποτέ από εμάς, και θα χρησιμοποιηθούν μόνο στον βαθμό και για τον σκοπό που έχετε επιλέξει.
Οι συναλλαγές μέσω πιστωτικών/χρεωστικών καρτών γίνονται μέσω του συστήματος της τράπεζας Eurobank που είναι και ο αποκλειστικός φορέας πληρωμών με τον οποίο η εταιρεία μας συνεργάζεται για τις αγορές σας.
Όλες οι συναλλαγές που πραγματοποιείτε διέπονται από το Διεθνές και Ευρωπαϊκό δίκαιο, που ρυθμίζει θέματα σχετικά με το ηλεκτρονικό εμπόριο καθώς επίσης και από το Νόμο περί προστασίας των καταναλωτών (Ν. 2251/1994), που ρυθμίζει θέματα σχετικά με τις πωλήσεις από απόσταση.
Αγορά Προϊόντων- Παραγγελία

Η πραγματοποίηση παραγγελίας, αποτελεί σύναψη σύμβασης πώλησης εξ αποστάσεως ρυθμιζόμενη από το νομοθετικό πλαίσιο του Ν. 2251/1994, όπως ισχύει σήμερα. Ακόμη, σύμφωνα με τα άρθρα του Ελληνικού Αστικού Κώδικα, ο επισκέπτης του διαδικτυακού τόπου έχει την δυνατότητα σύναψης έγκυρης παραγγελίας, εφόσον είναι δικαιοπρακτικά ικανός, έχει συμπληρώσει το δέκατο όγδοο έτος ηλικίας και δεν τελεί σε δικαστική συμπαράσταση ως προς τη σύναψη σύμβασης πώλησης. Παραγγελίες μπορούν να πραγματοποιηθούν και από εκπροσώπους νομικών προσώπων. Η Εταιρεία επιφυλάσσεται του δικαιώματος της να αξιώσει από τον εποπτεύοντα ή κηδεμόνα τυχόν παραγγελίες που θα πραγματοποιηθούν από δικαιοπρακτικά ανίκανα πρόσωπα.
Κατά την αγορά αλλά και την ολοκλήρωση της παραγγελίας, καθοδηγείστε βήμα προς βήμα από τις αυτόματες υποδείξεις του συστήματος.
Επιστροφή Προϊόντων
Ακύρωση παραγγελίας- Πολιτική Επιστροφών-Αλλαγή προϊόντος
Ακύρωση Παραγγελίας

Έχετε το δικαίωμα να ακυρώσετε μια παραγγελία μέσα σε 2 ώρες από την πραγματοποίηση της. Μετά το πέρας του προαναφερθέντος χρόνου η ακύρωση δεν μπορεί να γίνει δεκτή. Θα πρέπει για την ακύρωση της παραγγελίας σας τόσο να μας ενημερώσετε γραπτώς με ηλεκτρονικό μήνυμα

Επιστροφή μη ελαττωματικών προϊόντων – Δικαίωμα αναιτιολόγητης υπαναχώρησης από τον πελάτη
Έχετε το δικαίωμα να υπαναχωρήσετε από την σύμβαση αγοράς, χωρίς να υποχρεούστε να μας ανακοινώσετε το λόγο για τον οποίο επιθυμείτε την επιστροφή των προϊόντων, μέσα σε χρονικό διάστημα 14 ημερολογιακών ημερών από την παραλαβή των προϊόντων, επιστρέφοντάς τα. Η παραπάνω προθεσμία όταν είναι πολλά προϊόντα στην ίδια παραγγελία αρχίζει να υπολογίζεται από την παράδοση και του τελευταίου. Στην περίπτωση αυτή σας επιβαρύνει μόνο το κόστος επιστροφής των προϊόντων.
Η υπαναχώρηση γίνεται υπό τις ακόλουθες απαραίτητες προϋποθέσεις:
Το προϊόν να βρίσκεται στην αρχική του συσκευασία και στην ίδια άριστη κατάσταση στην οποία το παραλάβατε χωρίς δηλαδή να έχει παραβιασθεί η συσκευασία του, με όλα τα χάρτινα και υφασμάτινα καρτελάκια στη θέση τους.
Δεν θα πρέπει να έχει υποστεί οποιαδήποτε επεξεργασία: πλύσιμο, μεταποίηση, λεκέδες, φθορά, κλπ.
Κατά την επιστροφή θα πρέπει να περιλαμβάνονται όλα τα επιπλέον αξεσουάρ του προϊόντος (ζώνη, κουκούλα, ανταλλακτικά κουμπιά, δείγμα από ύφασμα για ανταλλακτικό, κλπ.)
Επιπλέον, οφείλετε να συμπεριλάβετε την απόδειξη λιανικής πώλησης, ταυτόχρονα με την υποβολή δήλωσης υπαναχώρησης.
Το είδος που επιστρέφετε θα πρέπει να συνοδεύεται και από το συμπληρωμένο «έντυπο επιστροφής» που θα βρείτε εδώ εντός της αποκλειστικής προθεσμίας των δεκατεσσάρων (14) ημερών.
Η δήλωση υπαναχώρησης ασκείται εγγράφως και η Εταιρεία είναι υποχρεωμένη να σας αποστείλει επιβεβαίωση της παραλαβής δήλωσης υπαναχώρησης μόλις αυτή περιέλθει σε αυτήν
Κατόπιν της δήλωσης υπαναχώρησης, υποχρεούμαστε να σας αποδώσουμε το τίμημα που εισπράξαμε το πολύ μέσα σε 14 μέρες από την παραλαβή των προϊόντων από εμάς.
Δεν επιστρέφονται τα έξοδα αποστολής παράδοσης αν έχετε επιλέξει τρόπο παράδοσης άλλο από τον φθηνότερο τυποποιημένο τρόπο παράδοσης που προσφέρει η Εταιρεία.
Η επιστροφή των χρημάτων, θα γίνεται με τον ίδιο μέσο με το οποίο είχε γίνει η αρχική είσπραξη. Συγκεκριμένα στην περίπτωση χρέωσης μέσω πιστωτικής κάρτας ως εξής: σε περίπτωση που μέχρι την υπαναχώρηση και επιστροφή του είδους έχει καταβληθεί στην Εταιρεία το τίμημα από την Τράπεζα, η Εταιρεία θα υποχρεούται να ενημερώσει την Τράπεζα για την ακύρωση της συναλλαγής και η τράπεζα θα προβεί σε κάθε πράξη που προβλέπεται με βάση με βάση τη σύμβαση που έχει καταρτίσει με τον πελάτη. Η εταιρεία κατόπιν της ενημέρωσης αυτής δεν φέρει καμία ευθύνη για το χρόνο και τον τρόπο εκτέλεσης του αντιλογισμού, που ρυθμίζεται από την προμνησθείσα σύμβαση.
-Σε περίπτωση που τα προϊόντα επιστραφούν κατεστραμμένα ή ελλιπή η Εταιρεία έχει το δικαίωμα να ζητήσει αποζημίωση, το ποσό της οποίας θα καθορίζεται από την κατάσταση των προϊόντων και να προβαίνει μονομερώς σε ολικό ή μερικό συμψηφισμό της απαίτησής αυτής έναντι του πελάτη.
Ισχύον Δίκαιο – Δικαιοδοσία

Η παρούσα Σύμβαση διέπεται από το Ευρωπαϊκό και το Ελληνικό Δίκαιο, ιδίως τα νομοθετήματα που ρυθμίζουν θέματα σχετικά με το ηλεκτρονικό εμπόριο, τις πωλήσεις από απόσταση, την προστασία των πνευματικών δικαιωμάτων και την προστασία των καταναλωτών. Για κάθε διαφορά που απορρέει από την χρήση των υπηρεσιών ή σχετικά με την ερμηνεία ή εφαρμογή των παρόντων όρων χρήσης ή εξ αφορμής αυτών, ή και για κάθε άλλο λόγο ανάμεσα στον χρήστη και την Εταιρεία, εφαρμοστέο είναι το Ελληνικό δίκαιο και αρμόδια τα δικαστήρια της Αθήνας. Σε περίπτωση που ανακύψει διαφορά ως προς τους παρόντες όρους χρήσης ανάμεσα σε χρήστη και την Εταιρεία, ο πρώτος υποχρεούται, πριν κινήσει οιαδήποτε δικαστική ενέργεια, να επικοινωνήσει με την Επιχείρηση εντός δέκα (10) ημερών από την επέλευση των σχετικών γεγονότων.