211 42 28 262
693 15 80 783

Δευτ-Παρ 10:00 - 20:00

Founta.gr

Βρήκες την άκρη σου !

Αυθημερόν αποστολή
Δωρεάν αντικαταβολή
Διακριτική
συσκευασία

Vaporizer convection (συναγωγής)

Vaporizers με μεταφορά της θερμότητας στο βότανο μέσω ρευστών (αέρα)

Η μετάδοση της θερμότητας από έναν ατμοποιητή πραγματοποιείται με τρεις τρόπους:

Μέσω θερμικής αγωγιμότητας,
Με συναγωγή, δηλαδή μέσω θερμικών ρευμάτων,
Με υπέρυθρη ακτινοβολία.
Αναλυτικότερα,


Η συναγωγή θερμότητας είναι ο έμμεσος τρόπος μεταφοράς θερμότητας με την ροή θερμικών ρευμάτων από ένα θερμό σημείο προς ένα ψυχρό. Τέτοια παραδείγματα έμμεσης θέρμανσης είναι το air codition (αερόθερμο), το οποίο θερμαίνει πρώτα τον αέρας και μετά τα αντικείμενα μέσα στον χώρο.

Στην περίπτωση του ατμοποιητή μεαταφοράς της θερμότητας μέσω ρευστού, τα βότανα/έλαια θερμαίνονται μόνο από τον θερμό αέρα που ρέει μέσα από αυτό. Ο αέρας θερμαίνει τα βότανα, με αποτέλεσμα την παραγωγή ατμού.

Αυτοί οι ατμοποιητές χρησιμοποιούν την θέρμανση του αέρα για να εξαγάγουν π.χ τα κανναβινοειδή από τη μονάδα και να τα μετατρέψουν σε ατμό.

(Για την καταγραφή, τα κανναβινοειδή έχουν διαφορετικά σημεία εξάτμισης. Η έρευνα δείχνει ότι η κάνναβη τείνει να καίγεται στους 392 βαθμούς Φαρενάιτ, με το «γλυκό σημείο» να είναι 338 βαθμοί. Τα περισσότερα κανναβινοειδή αρχίζουν να εξατμίζονται στους 285 βαθμούς).

Αντί το βότανο να έρχεται σε επαφή με το στοιχείο θέρμανσης, σε αυτούς τους vaporizers – ατμοποιητές η θέρμανση του βοτάνου συνεπάγεται τη διέλευση θερμού αέρα πάνω από το φυτικό υλικό.

Αφού ο αέρας φθάσει στη σωστή θερμοκρασία, μετακινείται με εισπνοή ή με ανεμιστήρα στο βότανο ή το συμπυκνωμένο έλαιο. Θερμαίνει το προϊόν και μετατρέπει τα κανναβινοειδή και τα τερπένια σε ατμό χωρίς να το συσσωρεύσει.

Είναι κοινό τέτοια στοιχεία θέρμανσης να είναι κατασκευασμένα από κεραμικό ή ανοξείδωτο χάλυβα. Καθώς η θέρμανση μέσω ρευστού φτάνει ταυτόχρονα σε όλο το φυτικό υλικό, είναι μια πολύ πιο αποτελεσματική μέθοδος εξάτμισης από τη θέρμανση μέσω στερεού. Οι ατμοποιητές (vaporizers) που λειτουργούν μέσω θέρμανσης μέσω ρευστού είναι συνήθως πιο ακριβοί.

Το μόνο που χρειάζεται είναι να τοποθετήσετε το βότανο ή το συμπύκνωμα στο θάλαμο ατμίσματος και απλά να ενεργοποιήσετε την πηγή ενέργειας. Ο ατμοποιητής θερμαίνει την ουσία μέχρι εκείνο το σημείο όπου αυτή μετατρέπεται σε ατμό.

Αυτή η τεχνολογία είναι λίγο πιο περίπλοκη, επομένως αρχικά ήταν πιο δύσκολη η εφαρμογή της σε vaporizers. Όλοι οι σταθεροί ατμοποιητές βασίζονται στη μεταφορά τη θερμότητας μέσω ρευστού, αλλά υπάρχουν πλέον και πάρα πολλές φορητές συσκευές.

Ψάχνεις φουσκωτό στρώμα; Είσαι σε λάθος site… SUPER τιμές σε όλους τους Vaporizers!!!

Βρήκες την άκρη σου …

Dynavap Titanium
Arizer Argo
208€
Arizer Air MAX
248€
188€!!!
Mighty Vaporizer
348€
Mighty Plus
388€
Volcano Hybrid
690€
Μοιάζεις ιδιαίτερα νέος

Είσαι άνω των 18 ετών;

Το περιεχόμενο πίσω από αυτή την πόρτα είναι απαγορευμένο. Η είσοδος επιτρέπεται μόνο για άτομα άνω των 18 ετών. Πριν προχωρήσετε, δηλώστε ότι καταλαβαίνετε ότι τα προϊόντα που διανέμονται από εμάς δεν είναι φάρμακα. 

Χρησιμοποιούμε βασικά cookies. Με την πλοήγηση, αποδέχεστε τους νομικούς όρους και προϋποθέσεις.