211 42 28 262
693 15 80 783

Δευτ-Παρ 10:00 - 20:00

Founta.gr

Βρήκες την άκρη σου !

Αυθημερόν αποστολή
Δωρεάν αντικαταβολή
Διακριτική
συσκευασία

THCP

THC P (τετραϋδροκανναβιφορόλη)

Η (-)-Trans-Δ 9 -τετραϋδροκανναβινόλη (Δ 9 -THC) είναι η κύρια ένωση που είναι υπεύθυνη για τη μεθυστική δράση του Cannabis sativa L. Το μήκος της πλευρικής αλυσίδας αλκυλίου επηρεάζει τη βιολογική δραστηριότητα αυτού του κανναβινοειδούς. Συγκεκριμένα, συνθετικά ανάλογα του Δ9 – THC με μακρύτερη πλευρική αλυσίδα έχουν δείξει κανναβιμιμητικές ιδιότητες πολύ υψηλότερες από το ίδιο το Δ9 – THC.

Στην προσπάθεια να καθοριστεί το προφίλ φυτοκανναβινοειδών που χαρακτηρίζει μια ποικιλία φαρμακευτικής κάνναβης, ένα νέο φυτοκανναβινοειδές με την ίδια δομή Δ 9-THC αλλά με επτά όρων αλκυλική πλευρική αλυσίδα ταυτοποιήθηκε. Η φυσική ένωση απομονώθηκε και χαρακτηρίστηκε πλήρως και η στερεοχημική της διαμόρφωση αποδόθηκε με ταίριασμα με την ίδια ένωση που ελήφθη με στερεοεκλεκτική σύνθεση.

Αυτό το νέο φυτοκανναβινοειδές ονομάστηκε (-)-trans-Δ 9 -τετραϋδροκανναβιφορόλη (Δ 9 -THCP). Μαζί με το Δ 9 -THCP, απομονώθηκε και το αντίστοιχο ομόλογο κανναβιδιόλης (CBD) με πλευρική αλυσίδα αλκυλίου (CBDP) και ταυτοποιήθηκε αναμφισβήτητα με ταίριασμα με το συνθετικό αντίστοιχο. Η δεσμευτική δραστηριότητα του Δ9 – THCP έναντι ανθρώπινου υποδοχέα CB 1 in vitro (Ki = 1,2 nM) είχε ως αποτέλεσμα παρόμοια με εκείνη του CP55940 ( Ki= 0,9 nM), ένας ισχυρός πλήρης αγωνιστής CB 1 .

Στη φαρμακολογική δοκιμή κανναβινοειδών tetrad, το Δ9 – THCP προκάλεσε υποκινητικότητα, αναλγησία, καταληψία και μειωμένη θερμοκρασία του ορθού, υποδεικνύοντας μια κανναβιμιμητική δραστηριότητα παρόμοια με την THC.
Η παρουσία αυτού του νέου φυτοκανναβινοειδούς θα μπορούσε να εξηγήσει τις φαρμακολογικές ιδιότητες ορισμένων ποικιλιών κάνναβης που είναι δύσκολο να εξηγηθούν από την παρουσία της μοναδικής Δ 9 -THC.

Τι είναι το THCP;

Το THC-P είναι συντομογραφία της τετραϋδροκανναβιφορόλης και ενώ αυτό το κανναβινοειδές εμφανίζεται φυσικά στο φυτό της κάνναβης, μόλις το 2019 το ανακάλυψαν οι Ιταλοί ερευνητές.
Με την υποστήριξη του έργου UNIHEMP, αυτή η περιεκτική μελέτη βοήθησε στην αποκάλυψη της παρουσίας τόσο του THCP όσο και του CBDP — καθώς και πώς να συνθέσουν οι ίδιοι το THCP.
Παρόλο που το THCP βρίσκεται στο φυτό κάνναβης φυσικά, δεν έχει σημαντική παρουσία. Στην πραγματικότητα, στα περισσότερα στελέχη, το THCP αποτελεί λιγότερο από το 0,1% όλων των κανναβινοειδών. Αυτό καθιστά δύσκολη την εύκολη εξαγωγή και απομόνωση του κανναβινοειδούς, χρειαστούν περίπου 35 γραμμάρια κάνναβης για να απομονωθούν 5 mg THCP.

Ανθοί κάνναβης THCP

Μέχρι σήμερα, δεν υπάρχουν στελέχη κάνναβης που να είναι φυσικά υψηλά σε THCP, επομένως εάν βρείτε ότι η κάνναβη πωλείται ως άνθος υψηλής περιεκτικότητας σε THCP, είναι πιθανόν ψευδής διαφήμιση ή τα λουλούδια έχουν επικαλυφθεί (ψεκαστεί) με απόσταγμα THCP μετά τη συγκομιδή.
Έτσι, οι “ψεκαστές” έχουν αρχίσει να επιμελούνται μόνοι τους το THCP χρησιμοποιώντας CBD που προέρχεται από κάνναβη ή πιο πιθανό να χρησιμοποιούν βιοχημικές πρόδρομες ουσίες για να δημιουργήσουν συνθετικά THCP σε εργαστήριο.

Γενικά, ο κόσμος της κάνναβης απλά δεν γνωρίζει πολλά για το THCP. Γνωρίζουμε τι μας λέει η πρόσφατη μελέτη του 2019, αλλά μέχρι εκεί. Τα ακριβή αποτελέσματα, ο τρόπος με τον οποίο λειτουργεί το κανναβινοειδές στο σώμα και οι εφαρμογές του είναι ακόμα λίγο στον αέρα.

Επιδράσεις THCP: Ένα κανναβινοειδές ισχυρότερο από το Delta-9;

Το κανναβινοειδές THCP είναι πολύ ισχυρό – πιθανότατα πιο ισχυρό από το delta-9 THC – αλλά χωρίς την κατάλληλη έρευνα, δεν μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι είναι πάντα ισχυρότερο από το delta-9.
Ωστόσο, όταν οι άνθρωποι διαβάζουν για το κανναβινοειδές THCP – ιδιαίτερα στη μελέτη UNIHEMP – ένα πράγμα ξεχωρίζει περισσότερο: η ικανότητα του THCP να συνδέεται με τον υποδοχέα CB1 του σώματος είναι 33 φορές καλύτερη από το δέλτα-9 THC.
Ουσιαστικά το κανναβινοειδές έχει τη δυνατότητα να επιφέρει εξαιρετικά ψυχοδραστικά αποτελέσματα, αλλά δεν μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα πόσο αυτή η δραστηριότητα αντανακλά στην ισχύ. Για τους περισσότερους καταναλωτές, είναι πιθανό ότι θα αισθάνονται πολύ, πολύ ψηλά από αυτό το κανναβινοειδές. αλλά, τα ακριβή αποτελέσματα είναι ακόμα ελαφρώς άγνωστα.
Σε αυτή τη μελέτη THCP , οι επιστήμονες άρχισαν να προτείνουν ότι ο λόγος που ορισμένα στελέχη αισθάνονται πολύ πιο ισχυρά από άλλα μπορεί να έχει να κάνει με τα επίπεδα THCP. Αυτά τα στελέχη υψηλότερης ισχύος μπορεί να έχουν ελαφρώς υψηλότερα επίπεδα THCP. Έτσι, δεν θα ήταν περίεργο να δούμε ποικιλίες με υψηλά επίπεδα THCP στο μέλλον.
Φυσικά, η ακριβής εμπειρία THCP που έχετε θα διαφέρει από άτομο σε άτομο. Δεν θα βρουν όλοι το THCP τόσο ισχυρό όσο άλλοι. αλλά, παρόλα αυτά, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι αυτό το κανναβινοειδές είναι, πράγματι, μεθυστικό. Και, φαίνεται σαν να είναι πολύ πιο μεθυστικό από ό,τι οι περισσότεροι άνθρωποι αντιλαμβάνονται.
Με απλούς όρους, ο τρόπος με τον οποίο η ένωση THC-P λειτουργεί με τους υποδοχείς στο σώμα δεν είναι μια ήπια διαδικασία και είναι αρκετά συνηθισμένο για τους ανθρώπους να αντιμετωπίζουν αρνητικές παρενέργειες εξαιτίας της.

THCP Είναι νόμιμο;

Tο κανναβινοειδές THCP είναι επί του παρόντος νόμιμο (εφόσον προέρχεται από τη CBD), αλλά η νομιμότητα των κανναβινοειδών φαίνεται να αλλάζει καθημερινά.

Ψάχνεις αυτοκίνητο; Είσαι σε λάθος site. Βρήκες SUPER τιμές σε όλους τους Vaporizers!!!

Βρήκες την άκρη σου …

Dynavap Titanium
Arizer Argo
208€
Arizer Air MAX
248€
188€!!!
Mighty Vaporizer
348€
Mighty Plus
388€
Volcano Hybrid
690€
Μοιάζεις ιδιαίτερα νέος

Είσαι άνω των 18 ετών;

Το περιεχόμενο πίσω από αυτή την πόρτα είναι απαγορευμένο. Η είσοδος επιτρέπεται μόνο για άτομα άνω των 18 ετών. Πριν προχωρήσετε, δηλώστε ότι καταλαβαίνετε ότι τα προϊόντα που διανέμονται από εμάς δεν είναι φάρμακα. 

Χρησιμοποιούμε βασικά cookies. Με την πλοήγηση, αποδέχεστε τους νομικούς όρους και προϋποθέσεις.