211 42 28 262
693 15 80 783

Δευτ-Παρ 10:00 - 20:00

Founta.gr

Βρήκες την άκρη σου !

Αυθημερόν αποστολή
Δωρεάν αντικαταβολή
Διακριτική
συσκευασία

Τετραϋδροκανναβινόλη

Είναι γνωστή ως THC και ως δέλτα-9-τετραϋδροκανναβινόλη. Είναι το πιο ερευνημένο κανναβινοειδές και η κύρια υπεύθυνη για τον τρόπο με τον οποίο ο εγκέφαλος και το σώμα σας ανταποκρίνονται στην κάνναβη. H τετραϋδροκανναβινόλη είναι είναι η κύρια ψυχοδραστική ένωση και 1 από τα 113+ κανναβινοειδή του φυτού της κάνναβης.

Απομονώθηκε το 1964 από τους Raphael Mechoulam και Yechiel Gaoni στο Ινστιτούτο Weizmann του Ισραήλ. Από χημική άποψη η τετραϋδροκανναβινόλη κατατάσσεται στις αρωματικές τερπενοειδείς ενώσεις. Μοριακός τύπος: C21H30O2 – Σχετική μοριακή μάζα: 314,47 – Σημείο βρασμού: 200οC

Η ισχύς (συγκέντρωση ή δύναμη) της THC στην κάνναβη εμφανίζεται συχνά ως ποσοστό της THC κατά βάρος (ή κατ’ όγκο ενός ελαίου). Η ισχύς της THC στην αποξηραμένη κάνναβη έχει αυξηθεί από κατά μέσο όρο 3% τη δεκαετία του 1980 σε περίπου 15% σήμερα. Ορισμένα στελέχη μπορεί να έχουν κατά μέσο όρο 30% THC.
Η κάνναβη που περιέχει πολύ χαμηλές ποσότητες THC στα άνθη και τα φύλλα της (λιγότερο από 0,3%) ταξινομείται ως βιομηχανική κάνναβη.

Τετραυδροκανναβινόλη Φάρμακο

Η φυσική THC (δέλτα-9-τετραϋδροκανναβινόλη) είναι 1 από τα 113 κανναβινοειδή που προσδιορίζονται στην κατηγορία των κανναβινοειδών φαρμάκων.

Η Δροναβινόλη (διεθνής μη ιδιόκτητη ονομασία) γνωστή επίσης με διαφορετικά εμπορικά σήματα, είναι γενικό όνομα για το μόριο της Δ9-τετραϋδροκανναβινόλη στο φαρμακευτικό πλαίσιο. Έχει ενδείξεις ως διεγερτικό της όρεξης, αντιεμετικό και ανακουφιστικό της άπνοιας του ύπνου και έχει εγκριθεί από την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) των ΗΠΑ, ως ασφαλές και αποτελεσματικό μόνο για την ανορεξία που προκαλείται από τον HIV/AIDS και την ναυτία και τον έμετο που προκαλούνται από τη χημειοθεραπεία. Η δροναβινόλη είναι η κύρια ψυχοδραστική συστατική μορφή εναντιομερούς, της (−)-τρανς-Δ9-τετραϋδροκανναβινόλης, που βρίσκεται στην κάνναβη. Μια άλλη συνθετική μορφή THC, η ναμπιλόνη, έλαβε επίσης έγκριση από τον FDA για την αντιμετώπιση της ναυτίας και του εμέτου που προκαλείται από χημειοθεραπεία.

Η τετραϋδροκανναβινόλη είναι ουσία η οποία δρα στα νευρικά κύτταρα με έναν σχετικά σύνθετο μηχανισμό που τελικά οδηγεί στην απελευθέρωση ανασταλτικών νευροδιαβιβαστών, που είναι υπεύθυνοι για τις δράσεις της (−)-τρανς-Δ9-τετραϋδροκανναβινόλης. Στο νευρικό σύστημα δύο γειτονικά κύτταρα επικοινωνούν μεταξύ τους μέσω νευρικών συνάψεων και μεταφέρουν μηνύματα το ένα στο άλλο. Κατά την μετάδοση του μηνύματος, το σήμα μεταφέρεται κατά μήκος του νευρικού κυττάρου μέσα από μία ηλεκτρική διέγερση, γνωστή και ως δυναμικό ενέργειας. Όταν φτάσει αυτό το σήμα στην άκρη του νευρώνα, στις νευρικές απολήξεις, μεταδίδεται στο επόμενο κύτταρο μέσα από μία συν-απτική σχισμή. Η σχισμή αυτή είναι η απόσταση ανάμεσα στα δύο αυτά κύτταρα. Για να τα καταφέρει το κύτταρο, μετατρέπει το ηλεκτρικό σήμα σε χημικό. Αυτό γίνεται μέσω ενός μορίου που λέγεται νευροδιαβιβαστής. Αυτό το μόριο ελευθερώνεται μέσω της απελευθέρωσης ιόντων ασβεστίου. Έπειτα προσδένεται σε έναν υποδοχέα της μετα-συν-απτικής μεμβράνης και μετατρέπεται εκ νέου σε ηλεκτρικό σήμα.

Στην περίπτωση της Δ9-τετραϋδροκανναβινόλης, όταν διεγείρεται ο μετα-συν-απτικός υποδοχέας με την σύνδεση των νευροδιαβιβαστών απελευθερώνεται μέσα στο κύτταρο ασβέστιο. Αυτό οδηγεί στην απελευθέρωση ενδοκανναβινοειδών, τα οποία προσδένονται στους αντίστοιχους υποδοχείς στο προσυναπτικό νευρώνα. Αυτοί είναι υποδοχείς τύπου GABA (γ-αμινοβουτυρικό οξύ). Με την πρόσδεση των ενδοκανναβινοειδών αναστέλλεται η απελευθέρωση νευροδιαβιβαστών που έχουν ανασταλτικές δραστηριότητες. Έτσι μέσα από αυτόν τον περίπλοκο μηχανισμό αλλάζει η νευρική λειτουργία και η τετραϋδροκανναβινόλη προκαλεί μια σειρά από αλλαγές στον ανθρώπινο οργανισμό.

Η THC ταξιδεύει στην κυκλοφορία του αίματος και τελικά δεσμεύεται με υποδοχείς κανναβινοειδών σε όλο το σώμα σας. Αυτές οι θέσεις υποδοχής επηρεάζουν τη μνήμη, τη συγκέντρωση, την ευχαρίστηση, το συντονισμό, την αισθητική και την αντίληψη του χρόνου, την όρεξη και πολλές πιο σημαντικές λειτουργίες.

Για να καταλάβουμε καλύτερα πως λειτουργεί η τετραϋδροκανναβινόλη στον ανθρώπινο αργανισμό είναι απαραίτητο να αναφέρουμε λίγα πράγματα για το Ενδογενές Σύστημα Κανναβινοειδών (ECS).

Ένα ενδογενές σύστημα κανναβινοειδών (ECS), το οποίο συνήθως αναφέρεται ως “σύστημα ενδοκανναβινοειδών”, βρίσκεται σε κάθε ζώο και ρυθμίζει ένα ευρύ φάσμα βιολογικών λειτουργιών. Τα κανναβινοειδή είναι ένα ποικίλο σύνολο χημικών ενώσεων που συνδέονται με ειδικούς υποδοχείς στο ανθρώπινο σώμα που συνθέτουν αυτό που είναι γνωστό ως ενδοκανναβινοειδές σύστημα. Η προσομοίωση “κλειδί και κλειδαριά” χρησιμοποιείται συχνά για να περιγράψει αυτή τη διαδικασία. Το ανθρώπινο σώμα διαθέτει συγκεκριμένες θέσεις δέσμευσης (“κλειδαριές”) στην επιφάνεια πολλών τύπων κυττάρων και το σώμα μας παράγει διάφορα “κλειδιά” που δεσμεύονται σε αυτούς τους υποδοχείς κανναβινοειδών (CB) για να τα ενεργοποιήσουν ή να “ξεκλειδώσουν”.

Το ECS είναι ένα σύστημα βιοχημικού ελέγχου των νευροδιαμορφωτικών λιπιδίων (μόρια που περιλαμβάνουν λίπη, κηρούς, στερόλες και λιποδιαλυτές βιταμίνες όπως οι βιταμίνες Α, D, E και K και άλλες) και εξειδικευμένους υποδοχείς διαμορφωμένους να δέχονται ορισμένα κανναβινοειδή.

Γενικά, ένας δεδομένος υποδοχέας θα δέχεται μόνο συγκεκριμένες κατηγορίες ενώσεων και δεν θα επηρεάζεται από άλλες ενώσεις, ακριβώς όπως απαιτείται ένα ειδικό κλειδί για να ανοίξει μια κλειδαριά.
Οι εξειδικευμένοι υποδοχείς εντοπίζονται σε όλο το ανθρώπινο σώμα, συμπεριλαμβανομένου αλλά όχι περιοριστικά στον ιππόκαμπο (μνήμη, μάθηση), στον εγκεφαλικό φλοιό (λήψη αποφάσεων, συναισθηματική συμπεριφορά), στην παρεγκεφαλίδα (έλεγχος κινητήρα, συντονισμός) ), ο υποθάλαμος (όρεξη, θερμοκρασία σώματος) και η αμυγδαλή (συναισθήματα).
Όταν ένα συγκεκριμένο κανναβινοειδές ή συνδυασμός κανναβινοειδών δεσμεύεται σε εξειδικευμένο υποδοχέα, ενεργοποιείται ένα γεγονός ή μια σειρά συμβάντων στο κύτταρο, με αποτέλεσμα την αλλαγή της δραστηριότητας του κυττάρου, της γονιδιακής ρύθμισής του ή / και των σημάτων που στέλνει στα γειτονικά κυττάρων. Αυτή η διαδικασία ονομάζεται “μεταγωγή σήματος”.
Το ανθρώπινο σώμα διαθέτει συγκεκριμένες θέσεις δέσμευσης (“κλειδαριές”) στην επιφάνεια πολλών τύπων κυττάρων και το σώμα μας παράγει διάφορα “κλειδιά” που δεσμεύονται σε αυτούς τους υποδοχείς κανναβινοειδών (CB) για να τα ενεργοποιήσουν ή να “ξεκλειδώσουν”.

Η THC συνδέεται με τους υποδοχείς κανναβινοειδών CB1 και CB2, οι οποίοι αποτελούν αναπόσπαστα συστατικά του ενδογενούς κανναβινοειδούς συστήματος. Αν και η THC εμφανίζει ασθενέστερη συγγένεια δέσμευσης για τους υποδοχείς CB2, δείχνει επίσης ισχυρή συγγένεια για τους υποδοχείς CB1. Η έκφραση και η οδός αυτών των υποδοχέων είναι ακόμα το επίκεντρο της έρευνας. Ωστόσο, έχει διαπιστωθεί ότι οι υποδοχείς CB1 εκφράζονται κυρίως στο κεντρικό νευρικό σύστημα (ΚΝΣ), ενώ οι υποδοχείς CB2 βρίσκονται στο περιφερικό νευρικό σύστημα (PNS), στα κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος και σε διάφορα όργανα.

Το 1988 – 1992, οι ερευνητές ανίχνευσαν μια ενδογενή ουσία που δεσμεύεται για τους υποδοχείς κανναβινοειδών για πρώτη φορά. Αυτή η ουσία, γνωστή ως αντιανταμίδιο, προέρχεται από τη σανσκριτική λέξη “Ananda” για ευδαιμονία και “αμίδη” λόγω της χημικής δομής της.
Ένα δεύτερο ενδοκανναβινοειδές ανακαλύφθηκε το 1995, 2-αραχιδονυλογλυκερόλη (2-AG). Αυτά τα δύο endocannabinoids είναι τα καλύτερα μελετημένα μέχρι στιγμής.
Σήμερα, πιστεύεται ότι υπάρχουν περίπου 200 σχετικές ουσίες, οι οποίες μοιάζουν με τα ενδοκανναβινοειδή και συμπληρώνουν τη λειτουργία τους σε αυτό που ονομάστηκε «φαινόμενο εμπλοκής». Αρκετά ενδοκυναβινοειδή δεσμεύονται όχι μόνο στους υποδοχείς κανναβινοειδών αλλά και σε έναν πιθανό υποδοχέα CB3 ο υποδοχέας GPR55), στους βανιλλοειδείς υποδοχείς και σε άλλους υποδοχείς.

Οι κύριοι υποδοχείς κανναβινοειδών ταυτοποιούνται ως υποδοχείς κανναβινοειδών τύπου 1 (CB1-R) και υποδοχέων καναβινοειδών τύπου 2 (CB2-R).

Οι υποδοχείς μπορούν να “ξεκλειδωθούν” από τρία είδη κανναβινοειδών:
Ενδοκανναβινοειδή – κανναβινοειδή με ενδογενή λιπαρά οξέα που παράγονται φυσιολογικά στο σώμα (π.χ. ανανδαμίδιο και 2-AG)

Φυτοταναβινοειδή – συμπυκνωμένα στην ελαιώδη ρητίνη των μπουμπουκιών και φύλλα φυτών όπως η κάνναβη (π.χ. Τετραϋδροκανναβινόλη THC και CBD)

Η ανίχνευση της τετραϋδροκανναβινόλης (μη δραστικό παραπροϊόν μεταβολισμού της (−)-τρανς-Δ9-τετραϋδροκανναβινόλης) γίνεται με έλεγχο των ούρων. Το χρονικό διάστημα στο οποίο εντοπίζεται δεν είναι σε όλους τους χρήστες το ίδιο. Εξαρτάται από την ποσότητα της χρήσης και μπορεί να είναι μέχρι και 4 εβδομάδες. Στο αίμα εντοπίζεται μόνο τις πρώτες μέρες μετά την χρήση.

Ψάχνεις αυτοκίνητο; Είσαι σε λάθος site. Βρήκες SUPER τιμές σε όλους τους Vaporizers!!!

Βρήκες την άκρη σου …

Dynavap Titanium
Arizer Argo
208€
Arizer Air MAX
248€
188€!!!
Mighty Vaporizer
348€
Mighty Plus
388€
Volcano Hybrid
690€
Μοιάζεις ιδιαίτερα νέος

Είσαι άνω των 18 ετών;

Το περιεχόμενο πίσω από αυτή την πόρτα είναι απαγορευμένο. Η είσοδος επιτρέπεται μόνο για άτομα άνω των 18 ετών. Πριν προχωρήσετε, δηλώστε ότι καταλαβαίνετε ότι τα προϊόντα που διανέμονται από εμάς δεν είναι φάρμακα. 

Χρησιμοποιούμε βασικά cookies. Με την πλοήγηση, αποδέχεστε τους νομικούς όρους και προϋποθέσεις.