Βούτυρο Κάνναβης
Πώς να φτιάξετε βούτυρο κάνναβης: Ένας οδηγός βήμα προς βήμα
Το βούτυρο κάνναβης, ή cannabutter, είναι ένα ευέλικτο συστατικό που σας επιτρέπει να εμποτίσετε τις αγαπημένες σας συνταγές με τα οφέλη της κάνναβης. Είτε ψήνετε brownies είτε προσθέτετε μια πινελιά στο πρωινό σας τοστ, το βούτυρο κάνναβης παρέχει έναν εύκολο και αποτελεσματικό τρόπο για να απολαύσετε τις επιδράσεις της κάνναβης. Σε αυτήν την ανάρτηση ιστολογίου, θα σας καθοδηγήσουμε στη διαδικασία παρασκευής του δικού σας βουτύρου κάνναβης στο σπίτι.
Τι χρειάζεστε
Πριν ξεκινήσετε, συγκεντρώστε τα ακόλουθα συστατικά και εργαλεία:
Συστατικά:
Κάνναβη: 7-10 γραμμάρια αλεσμένης, αποκαρβοξυλιωμένης κάνναβης
Βούτυρο: 1 φλιτζάνι (κατά προτίμηση ανάλατο)
Εργαλεία:
Μύλος: Για να αλέσετε την κάνναβη
Φύλλο ψησίματος: Για αποκαρβοξυλίωση
Κατσαρόλα ή Double Boiler: Για την έγχυση του βουτύρου
Σουρωτήρι ή τραπεζομάντιλο: Για να στραγγίξετε το φυτικό υλικό
Δοχείο αποθήκευσης: Για να αποθηκεύσετε το τελικό βούτυρο
Οδηγίες βήμα προς βήμα
- Αποκαρβοξυλώστε την κάνναβη σας
Η αποκαρβοξυλίωση είναι ένα κρίσιμο βήμα που ενεργοποιεί την THC στην κάνναβη, επιτρέποντάς της να εγχυθεί σωστά στο βούτυρο.
Προθερμάνετε το φούρνο σας: στους 245 ° F (120 ° C).
Σπάστε την κάνναβη: σε μικρά κομμάτια και απλώστε την ομοιόμορφα σε ένα ταψί.
Ψήνουμε: για 30-40 λεπτά, ανακατεύοντας κάθε 10 λεπτά για να εξασφαλίσουμε ομοιόμορφη θέρμανση.
- Ετοιμάστε το βούτυρο
Ενώ η κάνναβη σας αποκαρβοξυλιώνει, αρχίστε να προετοιμάζετε το βούτυρο σας.
Λιώνουμε το βούτυρο: σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά. Αποφύγετε το βρασμό.
Προσθέστε νερό: Η προσθήκη μικρής ποσότητας νερού βοηθά στη ρύθμιση της θερμοκρασίας και αποτρέπει την καύση του βουτύρου.
- Εγχύστε το βούτυρο
Μόλις η κάνναβη σας αποκαρβοξυλιωθεί, ήρθε η ώρα να την εμποτίσετε με το βούτυρο.
Προσθέστε την κάνναβη: στο λιωμένο βούτυρο και σιγοβράστε σε χαμηλή φωτιά.
Σιγοβράζουμε: το μείγμα σε χαμηλή φωτιά για 2-3 ώρες. Ανακατέψτε περιστασιακά και βεβαιωθείτε ότι δεν βράζει.
- Σουρώστε το μείγμα
Αφού σιγοβράσει, ήρθε η ώρα να στραγγίξετε το φυτικό υλικό.
Τοποθετήστε το σουρωτήρι σας: ή τραπεζομάντιλο πάνω από ένα μπολ ή βάζο.
Ρίξτε το μείγμα: μέσα από το σουρωτήρι, αφήνοντας το υγρό βούτυρο να περάσει ενώ το φυτικό υλικό πιάνεται.
Τύπος: το φυτικό υλικό για να εξαγάγετε όσο το δυνατόν περισσότερο βούτυρο.
- Ψύξτε και αποθηκεύστε
Αφήστε το βούτυρο να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου και στη συνέχεια μεταφέρετε το σε ένα δοχείο αποθήκευσης.
Βάζουμε στο ψυγείο: το βούτυρο για στερεοποίηση. Μπορεί να αποθηκευτεί στο ψυγείο για έως και 2 εβδομάδες ή στην κατάψυξη για αρκετούς μήνες.
Συμβουλές για την παρασκευή του καλύτερου βουτύρου κάνναβης
Χρησιμοποιήστε κάνναβη υψηλής ποιότητας: Η ποιότητα της κάνναβης σας θα επηρεάσει σημαντικά την ισχύ και τη γεύση του βουτύρου σας.
Παρακολουθήστε τη θερμοκρασία: Κρατήστε τη θερμότητα χαμηλή κατά τη διάρκεια της διαδικασίας έγχυσης για να αποφύγετε την καύση του βουτύρου και την υποβάθμιση των κανναβινοειδών.
Ανακατέψτε περιστασιακά: Αυτό βοηθά στην εξασφάλιση ομοιόμορφης έγχυσης και αποτρέπει το κάψιμο.
Χρησιμοποιώντας βούτυρο κάνναβης
Το βούτυρο κάνναβης μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε μια ποικιλία συνταγών, από αρτοσκευάσματα έως αλμυρά πιάτα. Ξεκινήστε με μικρές ποσότητες για να μετρήσετε την ισχύ και προσαρμόστε ανάλογα με τις ανάγκες. Θυμηθείτε, τα βρώσιμα χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να ξεκινήσουν σε σύγκριση με το κάπνισμα ή το άτμισμα, οπότε να είστε υπομονετικοί και να αποφύγετε την υπερβολική κατανάλωση ταυτόχρονα.
Συμπέρασμα
Η παρασκευή του δικού σας βουτύρου κάνναβης είναι μια ικανοποιητική διαδικασία που σας επιτρέπει να δημιουργήσετε εξατομικευμένα βρώσιμα προσαρμοσμένα στις προτιμήσεις γεύσης και ισχύος. Ακολουθώντας αυτά τα βήματα, μπορείτε να απολαύσετε τα οφέλη της κάνναβης σε μια νόστιμη και ευέλικτη μορφή.